Charlie Hebdo tülitseb raha pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo 18. märtsi numbri esikaas.
Charlie Hebdo 18. märtsi numbri esikaas. Foto: SCANPIX

Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo toimetuses on kaks kuud pärast ohvriterohket terrorirünnakut tekkinud tüli veresauna järel saadud ligi 30 miljoni euro pärast.

Üksteist töötajad on teinud ettepaneku jagada ajakiri kõigi töötajate kui võrdsete osanike vahel. See ei ole meeltmööda senistele juhtidele.

Praegu kuulub 40 protsenti Charlie Hebdost 7. jaanuari rünnakus surma saanud direktori Charbi vanematele, 40 protsenti haiglas õlahaavast paranevale karikaturistile Rissile ja 20 protsenti direktor Eric Portheault'le.

Charlie Hebdo ajakirjanik Laurent Léger  tuli kolmapäeval toimetuse koosolekul välja ootamatu teatega, et luuakse töörühm kõnelusteks ajakirja kapitali võrdse jagamise üle.

«Kõik see toob silme ette pildi matustest, kus sugulased jagelevad surnuaiast tulles vanaema juveelide pärast.»

Enne terrorirünnakut laveeris Charlie Hebdo pankroti veerel ja leht ilmus nädalas 30 000 eksemplaris.

Esimene rünnakujärgne leht ilmus seitsmemiljonilises tiraažis. Charlie Hebdole hakkasid voolama ka annetused inimestelt ja ettevõtetelt, kes näevad selles sõnavabaduse sümbolit.

«Kogu sellest rahast sünnib rohkem halba kui head,» ütles ajakirja juhtkonda esindav advokaat, kes ei soostunud nime avalikustamisega.

«Riss on ikka veel haiglas, Charbi osa on tema pärijad külmutanud ..., kõik see toob silme ette pildi matustest, kus sugulased jagelevad surnuaiast tulles vanaema juveelide pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles