Tunise muuseumi valvurid pidasid rünnaku ajal kohvipausi?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Tunise Bardo muuseumi ees.
Politseinik Tunise Bardo muuseumi ees. Foto: SCANPIX

Tuneesia parlamendihoonet ja selle lähedal asuvat muuseumi kaitsma määratud valvurid pidasid parajasti kohvipausi, kui relvastatud isikud täna tule avasid, ütles parlamendi asespiiker.

Kui püssimehed Tunises muuseumi ees turistide pihta tule avasid, ei olnud parlamendi ega muuseumi ümbruses ühtki politseinikku, ütles asespiiker Abdelfattah Mourou.

«Mul õnnestus kindlaks teha, et parlamendi ümbruses oli julgeolekuvalves vaid neli politseinikku, kellest kaks viibis kohvikus. Kolmas einestas ja neljas ei olnud üldse kohale tulnud.»

Mourou juhtis tähelepanu asjaolule, et parlamendiliikmed arutasid alles teisipäeval politsei ja sõjaväelastega julgeolekuküsimusi ja said teada, et korrakaitsjatel on probleeme varustusega.

Siseministeerium ei ole asespiikri väidet kommenteerinud, aga president Béji Caïd Essebsi ütles pärast rünnakut, et tänu julgeolekujõudude kiirele tegutsemisele hoiti ära täielik katastroof.

Rünnakus, mille eest võttis vastutuse sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik, sai surma 20 turisti ja politseinik. Julgeolekujõud tapsid ründajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles