Leedu: Venemaa ja Hiina boikoteerisid ÜRO Krimmi-teemalist istungit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi Venemaaga liitmise aastapäeva kontsert «Me oleme koos».
Krimmi Venemaaga liitmise aastapäeva kontsert «Me oleme koos». Foto: SCANPIX

Venemaa, Hiina, Venezuela ja Angola boikoteerisid hiljutist Leedu korraldatud ÜRO Julgeolekunõukogu mitteametlikku istungit inimõigusolukorrast aasta eest annekteeritud Krimmis.

"Meie hinnangul on see ettevõtmine kontraproduktiivne ja provokatiivne. See jääb ÜRO Julgeolekunõukogu tegevusvaldkonnast välja," ütles Venemaa ÜRO esinduse pressiesindaja Aleksei Zaitsev.

Leedu välisminister Linas Linkevičius ütles, et Venemaa püüab tõe eest põgeneda.

"Vene president Vladimir Putin tunnistas hiljuti avalikult, et andis poolsaare annekteerimiseks käsu. Ta tunnistas, et valetas varem, öeldes, et venelastel ei ole "roheliste mehikeste" ja toimunuga mingit pistmist. Hiljem tuli välja, et sõjaväeluure esindajad tegutsesid tema käsul. Pärast sellist ülestunnistust olnuks raske sellest kohtumisest osa võtta," ütles ta.

"Ilmselt ei osanud nad midagi paremat välja mõelda kui seda boikoteerida ja diskussiooni vältida. See on nõrkuse märk ja me näeme taas, kelle poolel on tõde," sõnas Linkevičius BNS-ile.

Kolmapäeval möödus aasta Ukrainale kuuluva Krimmi liidendamisest Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles