Donetski lähistel tulistatakse suurtükkidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn separatist Donetski lähistel.
Nn separatist Donetski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas nn separatistide kontrollitava Donetski linna lähistel tulistatakse suurtükkidest, teatas uudisteagentuuri AFP korrespondent.

Reporteri sõnul algas tulistamine Donetski lennujaama lähistel kohaliku aja järgi kell üheksa (Eesti aja järgi kell 8 hommikul).

12. veebruaril Minskis saavutatud kokkuleppe järgi tuleb tagasi tõmmata kõik raskerelvad, et luua vähemalt 50-kilomeetrine julgeolekutsoon 100-millimeetriste või suurema kaliibriga suurtükkide jaoks, 70-kilomeetrine tsoon väiksematele mitmelasulistele raketisüsteemidele ning 140-kilomeetrine raketiseadeldistele Tornado-S, Uragan, Smertš ja taktikalistele raketisüsteemidele Totška-U.

Ukraina vägede jaoks algab tsoon tegelikust rindejoonest, nn separatistide jaoks aga möödunud aasta Minski leppe alusel 19. septembri rindejoonest, kuigi pärast tookordset kokkulepet on viimased tunginud sügavamale Ukraina sõjaväe kontrollitavale alale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles