Tuneesias tuntud muusik liitus nn Islamiriigiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja oma lipuga.
Islamiriigi võitleja oma lipuga. Foto: SCANPIX

Tuneeslastes tekitas hämmastust uudis, mille kohaselt riigi üks populaarsemaid muusikuid Marwan Douiri ehk Emino liitus sunniitide äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), kirjutas eile kohalik meedia.

Suhtlusvõrgustikus Facebook avaldatud fotol seisab Emino musta rõivastatuna platsil, mille kohal lehvib Islamiriigi must lipp. Asjatundjate hinnangul on foto tehtud Iraagis.

Tuneesia pikaaegse diktaatori Zine El Abidine Ben Ali vastu võidelnud ja teda oma lauludes teravalt kritiseerinud Emino osales nõndanimetatud araabia kevade ülestõusus ning oli varasemalt suur sõnavabaduse ja inimõiguste eest seisja.

Ajalehe Le Figaro andmetel pööras räppmuusik usku viimase aasta jooksul. Peamiselt naistest, alkoholist, uimastitest ja pidutsemisest laulnud mees lõpetas muusikategemise, hakkas riietuma moslemiriietesse ja kasvatas habeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles