Lufthansa: lennuteenused on enamjaolt taastatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid.
Lufthansa lennukid. Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa teatas täna pärast neli päeva kestnud pilootide streiki teenuste enamjaolt taastamisest, kuid ametiühingud hoiatasid edasiste tööseisakutega, seal hulgas lihavõttepühade perioodil.

Lufthansa esindaja sõnul toimuvad lühi- ja keskmaalennud tavapäraselt, kuid väike hulk kauglende jäeti ära.

Pilootide ametiühing Vereinigung Cockpit hoiatas uute sammude eest, sest ettevõtte ja pilootide vahelisest leppest pole siiani märkigi.

«Siiani pole (leppe osas) mingit liikumist olnud,» ütles ametiühingu esindaja. Lisaks keeldus ta välistamast edasisi tööseisakuid, mis võivad aset leida 24-tunnise etteteatamisajaga ja aprillis lihavõtete ajal.

Algselt pidi Vereinigung Cockpiti kolmapäeval alanud streik kestma 24 tundi ja hõlmama üksnes lühimaalende, kuid seejärel venis see neljapäevaseks.

Streik mõjutas nelja päeva jooksul 220 000 reisijat.

Töövaidlus käib pilootide enneaegse pensionile mineku tühistamise üle. Praegu on pilootidel õigus minna 55-aastaselt eelpensionile ja saada 65-aastaselt pensionikka jõudmiseni 60 protsenti palgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles