Puškov: Venemaal on rohkem õigust Krimmile kui Londonil Falklandile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher 1983. aastal Falklandi saartel
Margaret Thatcher 1983. aastal Falklandi saartel Foto: SCANPIX

Krimmi staatus osana Venemaast on legitiimsem kui Falklandi saarte staatus osana Suurbritanniast, ütles Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov pühapäeval.

«Lubage mul Londonile meelde tuletada, et Krimmil on palju rohkem õigusi Venemaa territooriumi staatusele kui Falklandi saartel Briti territooriumi staatusele,» kirjutas Puškov Twitteris.

Puškovi kommentaar järgnes Briti välisministri Philip Hammondi pühapäevasele üleskutsele, et Venemaa tagastaks Krimmi Ukrainale.

«Meie sõnum Venemaale on selge - Krimmi ühendamine 2014. aasta märtsis oli ebaseaduslik, see jääb ebaseaduslikuks ka 2015. aasta märtsis. Venemaa peab tagastama Krimmi Ukrainale,» ütles Hammond pühapäeval Briti välisministeeriumi veebiküljele postitatud avalduses.

Atlandi ookeani lõunaosas asuvad Falklandi saared kuuluvad de facto Suurbritanniale, kuid Argentina peab saari enda omaks.

1982. aastal puhkes Suurbritannia ja Argentina vahel sõjaline konflikt saarte üle. Argentina kaotas, kuid ei ole loobunud territoriaalnõudmistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles