Kommersant: veteranid pääsevad Moskvasse paraadile kvoodi alusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanovo oblastis harjutati Jars-raketisüsteemide juures Punasel väljakul toimuvaks 9. mai paraadiks juba 25. veebruaril.
Ivanovo oblastis harjutati Jars-raketisüsteemide juures Punasel väljakul toimuvaks 9. mai paraadiks juba 25. veebruaril. Foto: SCANPIX

Sõjaveteranid, kes saabuvad Moskvasse isiklikul initsiatiivil, ei pruugi pääseda 9. mai paraadile, kirjutab Kommersant.

Ajalehe andmetel pääseb Punasele väljakule kutsete alusel. «Me ei saa kõigile Moskvasse sõitnud veteranidele ka parima tahtmise korral garanteerida paraadile pääsu, kuigi nad on seda väärt,» selgitas Moskva linna avalike suhete osakonna esindaja.   

Kokku oodatakse Punasele väljakule ligi 5000 külalist. Igast regioonist, välja arvatud Moskva, tuleb paraadile üks veteran koos saatjaga. Eelistatud on need, kelle tervis peab pikale lennule vastu.  

Moskva avalike suhete osakonna kinnitusel laekub neile palju kirju teiste piirkondade veteranidelt, kes soovivad tulla paraadile ja kvoodi sisse ei mahu.

See, kui suur on Moskva linna veteranide kvoot, pole praegu teada. Varem on avaldatud, et tänavu pääseb Moskvas paraadile rohkem inimesi kui varem. Mullu sai Venemaa pealinn sinna n-ö 400 kohta.   

Moskvas Punasel väljakul toimub 9. mail sõjaväeparaad, millega tähistatakse 70 aasta möödumist Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpust. Sellest võtab osa 194 ühikut soomustehnikat, 150 lennukit ja kopterit ning 14 000 sõjaväelast.  

Paraadi peaproov viiakse läbi 7. mail.

Venemaal tähistatakse võidupühaga Suure Isamaasõja lõppu ja selle auks toimuvad sõjaväeparaadid kokku 26 linnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles