Taani pommimees võib olla tšetšeen

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei avaldatud foto jalaproteesist. Mees on eemaldanud sellest tunnusnumbri, et vältida enda isiku identifitseerimist.
Taani politsei avaldatud foto jalaproteesist. Mees on eemaldanud sellest tunnusnumbri, et vältida enda isiku identifitseerimist. Foto: SCANPIX

Taani pommimees, kelle isikut pole siiani suudetud tuvastada, võib oletatavasti olla tšetšeen.

Ajalehe Berlingske Tidende andmetel tundis mehe ära üks belglasest treener, vahedas DPA.

Liège’is töötava poksitreeneri Albert Sybeni, kes ühtlasi on politseiohvitser, sõnul kuulus 24-aastane tšetšeen viis aastat tema spordiklubisse, kuid viimased kaheksa kuud pole ta teda näinud.

Sybeni puhul on ühtlasi tegemist politseiohvitseriga. Ka tšetšeeni sõbratar pole meest näinud umbes nädala.

Mehe isikuandmed edastati politseile.

«Kui teade osutub õigeks, on see meile tohutuks kergenduseks,» ütles politsei pressiesindaja.

Pommivööd kandnud mees korraldas eelmisel reedel Kopenhaagenis Jorgenseni hotelli tualettruumis plahvatuse. Pommimees sai veidi viga ja politsei pidas ta hiljem kinni lähedalasuvas pargis.

Mees, kelle vanus politsei hinnangul jääb 25-35 aasta vahemikku, räägib vabalt prantsuse, saksa ja inglise keelt. Mehe vasak jalg on altpoolt põlve amputeeritud ja seetõttu kannab ta proteesi.

Ta pole soovinud politseiga koostööd teha ja seetõttu avaldasid korrakaitsejõud meedias pildi, et isikut tuvastada.

Taani julgeolekuteenistus PET ei välista, et plahvatus toimus juhuslikult ja tegelikult oli mees kavandanud tõsist terroriakti.

Taani politsei esindaja Svend Foldager seab kahtluse alla mehe Tšetšeeni päritolu, viidates tema sujuvale prantsuse keelele.

Taani politsei hoiab meest vahi all kuni 4. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles