Janukovõtši poeg maeti Sevastopolisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimetu haud Sevastopoli sõjaväekalmistul kuulub oletatavasti Viktor Janukovõtš nooremale.
Nimetu haud Sevastopoli sõjaväekalmistul kuulub oletatavasti Viktor Janukovõtš nooremale. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši poeg Viktor Janukovõtš noorem maeti eile Sevastopoli sõjaväekalmistule.

Matused leidsid aset keskpäeval, kinnitas Interfaxile Sevastopoli Nahhimovi rajooni administratsiooni allikas.

«Ma ei tea, kas Janukovõtš vanem viibis seal või mitte - turvamehed olid kalmistu territooriumi ümber piiranud, sinna ei lastud kedagi ligi. Tseremooniast osavõtnud inimesed toimetati surnuaiale 20 autoga, millel oli toonitud aknaklaasid,» rääkis allikas Interfaxile.

Uudisteportaali Krõminform kinnitusel viibisid matustel nii Ukraina endine riigipea kui tema perekond. Püha Nikolai kirikus töötav inimene rääkis portaalile, et Viktor Janukovõtš noorema surnukeha toodi vennaskalmistu pühakotta ööl vastu 23. märtsi.     

Kõnealusel surnuaial lebavad Krimmi sõjas (1853-1856) hukkunud Vene sõdurite ja ohvitseride säilmed.  

Sevastopoli administratsiooni esindaja põhjendas ekspresidendi poja matmispaiga valikut tema hukkumise asjaoludega. «Pealtnägijate kinnitusel hukkus ta teisi inimesi päästes. Ta aitas kõigil teistel autost välja rabeleda, kuid ise enam välja ei pääsenud.»

Väljaanne Levõi Bereg kirjutas 22. märtsil, et Janukovõtši poja juhitud väikebuss vajus läbi Baikali järve jää. Lisaks temale viibis sõidukis viis inimest. Õnnetusest pääsesid kõik peale Viktor Janukovõtš noorema, kes kasutas oma vanaema neiupõlvenime Davõdov.   

Viktor Janukovõtš noorem oli sündinud 16. juulil 1981. aastal Donetski oblastis. Ukraina meedia andmetel lahkus ta riigist koos vanema venna Oleksandriga veebruaris 2014. aastal, kui nende isa oli võimult kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles