Meedia: Iisrael nuhkis Iraani tuumakõnelustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli ja USA lipud
Iisraeli ja USA lipud Foto: SCANPIX

Iisrael luuras Ameerika Ühendriikide ja teiste suurriikide tuumakõnelustel Iraaniga, kirjutas teisipäeval ajaleht Wall Street Journal.

Iisrael nimetas ajalehe teadet valeks ja eitas spioneerimist Ühendriikide järele.

WSJ kirjutas viitega USA praegustele ja endistele ametiisikutele, et Iisraeli luureoperatsiooni eesmärk oli imbuda kõnelustele ja takistada kokkuleppeks vajalike tingimuste kujunemist. Lisaks pealtkuulamisele hankis Iisrael infot konfidentsiaalsetelt USA briifingutelt, informaatoritelt ja Euroopa diplomaatilistelt kontaktidelt, kirjutas ajaleht viitega ametiisikutele.

WSJi hinnangul ärritas Valget Maja spioneerimisest rohkem tõsiasi, et Iisrael jagas siseinfot ka Ühendriikide seadusandjatega, et õõnestada toetust Iraani tuumakokkuleppe saavutamisele.

Paljud USA vabariiklased on Teheraniga kokkuleppe sõlmimise vastu.

«Üks asi on see, et USA ja Iisrael spioneerivad teineteise järele. Hoopis midagi muud on see, kui Iisrael varastab USA saladusi ja kannab need siis Ühendriikide seadusandjatele ette, et õõnestada Ameerika diplomaatiat,» ütles üks USA ametiisik ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles