Germanwingsi juht: lennuk hakkas äkitselt kiiresti kõrgust kaotama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi tegevjuht Thomas Winkelmann.
Germanwingsi tegevjuht Thomas Winkelmann. Foto: Germanwings

Täna Alpides alla kukkunud Germanwingsi lennuk lahkus tavapäraselt lennukõrguselt ja hakkas siis kiiresti kõrgust kaotama, sõnas täna Germanwingsi tegevjuht Thomas Winkelmann Köln Bonni lennujaamas antud pressikonverentsil.

«Lennuk lahkus Barcelonast kell 10.01. See oleks pidanud maanduma 11.45. Kell 10.47 lahkus lennuk oma tavapäraselt lennukõrguselt. Minuti pärast hakkas see äkitselt kõrgust kaotama ning see osa kestis kokku kaheksa minutit. Kontakt lennuki ja Prantsuse radari vahel kadus 10.53,» sõnas Winkelmann.

Kui ajakirjanikud küsisid, miks lennuk kiirelt kõrgust kaotama hakkas, sõnas Winkelmann, et ta vabandab, kuid sellele küsimusele ta praegu vastata ei saa.

«Põhjused võib olla palju. Me peame välja selgitama, mis need on, meil on vaja üles leida must kast, me peame pääsema õnnetuspaiga juurde ja me hakkame koheselt nende sellega tegelema,» ütles Winkelmann.

Germanwingsi esindaja lisas, et ka nemad on saanud erinevaid teateid selle kohta, kas hädaabikutsung tehti või ei, kuid nad tegelevad veel selle väljaselgitamisega.

Lennuk läbis viimase tavapärase kontrolli eile. «Viimane suurem kontroll toimus Airbusi juhendile vastavalt 2013. aasta suvel. Lennuki kaptenil oli Lufthansas ja Germanwingsis üle kümne aasta lendamiskogemust ning selle Airbusi mudeliga üle 6000 lennutunni,» ütles Winkelmann.

Winkelmanni sõnul viibis Germanwingsi lennuki pardal 67 sakslast. Ka oli 144 reisija hulgas kaks beebit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles