Laiendatud Panama kanal avatakse laevaliiklusele 2016. aasta aprillis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laiendatud Panama kanal valmib lõplikult ja avatakse laevaliiklusele ilmselt 2016. aasta aprillis, mitu kuud kavandatust hiljem ning suurema maksumusega, ütles projekti järelevalveametnik Jorge Quijano teisipäeval.

Grupo Unidos Por el Canal (GUPC) moderniseerib kanali lüüsidesüsteemi, et võimaldada kanali läbimist laevadel, mille lastiks on kuni 14 000 konteinerit -- kolm korda rohkem kui praegu lubatud.

GUPC ütles, et 16 uue lüüsi lõplikud katsetused algavad juunis ning viimane lihv ehitustöödele antakse tuleva aasta jaanuaris.

GUPC hõlmab Itaalia, Belgia, Hispaania ja Panama kompaniid.

Kanali moderniseerimist alustati juba 2007. aastal ning tööd oleksid pidanud kavakohaselt lõppema 2014. aastal kanali 100. sünnipäevaks.

Projekti esialgne maksumus oli 5,25 miljardit dollarit, kuid tänavu jaanuaris teatati, et see läheb 2,39 miljardi dollari võrra kulukamaks.

Panama kanalit läbib umbes viis protsenti maailma merekaubandusest, peamised kasutajad on USA ja Hiina.

Nicaragua alustas eelmisel aastal 50 miljardit dollarit maksva kanali ehitamist, mis suudaks teenindada veelgi suuremaid laevu, ning loodab projekti ellu viia viie aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles