Vene kaitseminister kinnitas Balti laevastiku lahinguvalmidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu kinnitas teisipäeval Balti laevastiku lahinguvalmidust, mida kontrolliti äsjalõppenud õppuste käigus.

«Edukalt sooritati mitmekülgseid ülesandeid eesmärgiga vaenulike aluste avastamine ja hävitamine ning seilati rasketes ilmastikutingimustes,» kirjeldas Šoigu president Vladimir Putinile.

Üle kahekümne Vene Balti laevastiku aluse läks eelmisel nädalal Läänemerele kindlaksmääratud piirkondadesse sooritama õppelaskmisi.

«Mitmesse taktikalisse gruppi koondunud laevad täitsid allvee- ja õhutõrjeülesandeid ning sooritasid raketi- ja suurtükilaskmisi erinevat tüüpi sihtmärkide pihta,» informeeris Lääne-Venemaa sõjaväeringkonna pressiteenistus.

Õppelaskmistes osalesid korvetid, allveelaevad, raketilaevad, allveetõrjelaevad, traalerid ja raketikaatrid, samuti mitmesugused abilaevad.

Samal ajal korraldasid treeningõppusi ka piirivalveüksused.

Kaliningradi regiooni vägesid tugevdati Šoigu kinnitusel kaheksa uue sõjalennukiga.

Venemaa kaitseministeeriumi allikad kinnitasid eelmisel nädalal meediaettevõttele Sputnik News, et Kaliningradi paigutatakse uued hävitajate ja pommituslennukite eskadrillid. Balti regiooni maavägesid tugevdatakse ühtlasi raketipatareidega Iskander. Iskanderid viiakse Kaliningradi laevadega.

Sputnik Newsi allika kohaselt on relvastuse lisamine seotud ka armee lahinguvalmiduse kontrolliga.

Venemaa on ka varem rääkinud Iskanderite toomisest Kaliningradi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles