Neile jäi see lend viimaseks: 16 Saksa koolilast, õpetajad, ooperilauljad...

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa õpilased gümnaasiumi ees, kus õppis 16 traagiliselt hukkunud õpilast ja töötas kaks õpetajat.
Saksa õpilased gümnaasiumi ees, kus õppis 16 traagiliselt hukkunud õpilast ja töötas kaks õpetajat. Foto: Martin Meissner/AP

Germanwingsi pardal hukkus teisipäeval 150 inimest 16 erinevast riigist. Uskumatult kurvalt lõppenud reis algas Barcelonas ja pidi lõppema Düsseldorfis. Kes olid lennukis?

Mehhiklane, kes tundis oma surma ette

Üks Germanwings'i surmalennul hukkunud mehiklannadest oli Daniela (36), kes armastas üle kõige reisida ja tegeleda joogaga. Ta ema Gladys Razo ütles kohalikule lehele, et tütar oli talle varem lausunud: «Ema, ma suren noorelt, aga enne kui järgmise sammu astun, tahan jätta endast jälje. Et inimesed, kes mind tundsid, minust hästi räägiksid.»

Viimases videosõnumis, mille ta emale saatis, ütles Daniela, et reis Barcelonasse ja Amsterdami möödus suurepäraselt. «Ta ütles alati, et tuleb teha kõik, mis võimalik, et õppida tundma tundmatut ja et mitte midagi ei tohi karta.»

Teine Mehhikost pärit hukkunu oli Dora, kes oli 11 aastat Barcelonas elanud.

Kaks ajakirjanikku

Teisipäeval alla kukkunud lennukil olid ka kaks Iraani spordiajakirjanikku Milad Hojjatoleslami ja Hossein Javadi.

Spordiajakirjanikud Milad Hojjatoleslami ja Hossein Javadi saabusid esimest korda Euroopasse, et siin erinevatest spordisündmustest kirjutada, vahendas The Guardian. Kõik neli meest otsustasid oma kulude ja kirjadega Euroopasse tulla. Ka kaks pääsenud kolleegi pidid Barcelonasse minema, et pühapäeval toimunud jalgpallimatši kajastada. Nad mõtlesid aga viimasel hetkel ümber ja jäid Austriasse.

Younesipour ütles The Guardianile: «[Hojjatoleslami ja Javadi] ei saanud endale teise lennu pileteid lubada, sest me kajastame neid üritusi vabatahtlikult, enda raha eest,» viitas ta sellele, et Germanwings on odavlennufirma. «Iraani meediaorganisatsioonid, mille jaoks me töötame, ei toeta meid.»

16 gümnaasiumiõpilast ja kaks õpetajat

Joseph Königi-nimelise kooli 10. klassi õpilased, kes võtsid hispaania keele tunde, läksid Barcelonasse nädalaks ajaks keelepraktikale. Kes reisile saama pidi, valiti Briti Yahoo uudiste teatel loosiga.

«Mu poeg proovis päeval mitu korda [oma sõbrale] helistada, pärast seda kui ta lennuõnnetusest kuulis,» ütles uudistekanalile ema, kes leinas eile õhtul kooli juures hukkunuid. «Aga telefon jäigi vaid helisema.»

Üks õpilastest pidi peaaegu hirmsast lennuõnnetusest pääsema. Ta unustas passi majja, perekonna juurde, kus ta ööbis. Nad jõudsid siiski viimasel hetkel passi tüdrukule tuua.

Kooli direktor ütles täna: «Meie koolis ei ole miski enam endine.» Bildi andmetel lisas ta: «See on tragöödia, mis võtab sõnatuks. Me peame õppima, kuidas sellega toime tulla.»

Üks viimasele lennule läinud õpetajatest abiellus oktoobri algul ja teine plaanis direktori andmetel varsti abielluda.

«Eile oli meid palju, täna oleme üksi,» oli kirjas sildil kooli ees.

Kokku oli Germanwings'i lennuki pardal 67 sakslast.

Ema ja tütar

USA valitsus teatas, et lennul 4U9525 viibis ka kolm ameeriklast. Kaks neist, ema ja tütar. Kolmanda USA kodaniku nime ei avaldanud valitsus lähedaste soovi austades. Virginiast pärit 58-aastane Yvonne ja 22-aastane Emily olid Hispaanias puhkusereisil.

Iisraeli ärimees

Eyal (39) elas Barcelonas ja oli teel Düsseldorfi, kus asus Iisraelist pärit mehe ettevõte.

Kolm Briti kodanikku

Briti välisminister kinnitas, et lennukil oli ka kolm Suurbritannia kodanikku.

Videotoimetaja Marina oli The Independent'i andmetel lennukil koos seitsmekuuse poja Julianiga (pardal oli kokku kaks väikelast, vahendas The New York Times). Manchesteri linnas elanud Bandres käis koos lapsega Barcelonas perekonnaliikme matustel. Tema Poolast pärit abikaasa Pawel Pracz ütles uudisteagentuurile Associated Press, et tema naine ostis piletid viimasel hetkel, sest otsustas Manchesteri võimalikult ruttu tagasi pöörduda.

«Me oleme elanud seitse aastat Manchesteris,» ütles Pracz Briti välisministeeriumi vahendusel. «Marina oli toimetaja ja kolorist, ja me mõlemad töötasime filmi- ja videoalal.»

Associated Press'i andmetel oli traagiliselt lõppenud lennul ka Paul (28), kes õppis Ceasar Ritz'i Kolledžis Šveitsis. Ta lendas läbi Düsseldorfi emale kodumaale külla.

«Paul oli lahke, hooliv ja armastav poeg,» ütles ta ema Carol Bramley. «Ta oli parim poeg, ta oli kogu mu maailm.»

Martyn Matthews (vasakult teine) koos perega. Foto: Scanpix
Martyn Matthews (vasakult teine) koos perega. Foto: Scanpix Foto: Martyn Matthews'i perekond

Martynit jäävad leinama abikaasa Sharon ja nende lapsed Jade ja Nathan. 

Kaks ooperilauljat

Kasahstanis sündinud ja Saksamaal töötanud bariton Oleg Bryjak (54). Foto: Hans Joerg Michel / Scanpix
Kasahstanis sündinud ja Saksamaal töötanud bariton Oleg Bryjak (54). Foto: Hans Joerg Michel / Scanpix Foto: SCANPIX

«Me kaotasime suurepärase esineja ja suurepärase inimese Oleg Bryjaki näol,» ütles Düsseldorfis asuva ooperimaja Deutsche Oper am Rhein direktor Christoph Meyer.

Düsseldorfis elanud metsosopran Maria Radner (34) oli lennukil koos abikaasa ja lapsega. Foto: Scanpix
Düsseldorfis elanud metsosopran Maria Radner (34) oli lennukil koos abikaasa ja lapsega. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Hispaania ettevõtja

Hispaanlane, abikaasa ja väikse lapse isa, Carles (37), võttis perefirma üle kümme aastat tagasi pärast isa surma.

Perekond ja kaks töötajat Barcelona lähistelt

Vanaema, tütar ja tütretütar olid samuti traagiliselt lõppenud lennureisil. Sant Cugati linnapea Mercè Consea kuulutas välja kolmepäevase leina ohvrite mälestamiseks. Lennuõnnetuses oli ka kaks töötajat ettevõttest Delphi, mis asub samas omavalitsuses.

Rogelio (62) töötas Barcelonas asuvas Delphi ettevõttes personalijuhina. Manuel Rivesil (52) oli kolm last.

Õpetaja, kes läks Saksamaale tütardele külla

Väiksest Valencia külast pärit Pilar (55) oli teel külla tütardele, kes õppisid Erasmuse programmi raames Saksamaal.

Austraallanna ja tema poeg

Austraalia välisminister Julie Bishop kinnitas, et lennukil olid ka kaks austraallast. Carol (68) ja tema poeg Creig (29) olid pärit Victoria osariigist.

The Guardiani andmetel olid Carol ja Creig koos puhkusereisil. Austraalias insenerina töötanud Creig võttis aasta vabaks ja läks Saksamaale elama. Tema endise tööandja sõnul lahkus Creig, et seigelda. «Meil oli väga kahju, et ta läks ja lootsime, et ta tuleb ühel päeval tagasi,» vahendas the Telegraph.

Kaks noort argentiinlast

Sebastián (28) ja tema muusikust tüdruksõber Gabriela (28) olid juba pikka aega plaaninud minna Euroopa reisile. Buenos Aireses elanud noored lahkusid Argentiinast märtsi keskpaigas, vahendas kohalik ajaleht La Nacion.

Kataloonia parteijuhi naine

Kataloonia vasakpoolse erakonna ERC esimehe Oriol Junquerase 33-aastane naine, kes reisis Saksamaale töö asjus.

Junqueras postitas sotsiaalmeedias Twitteris: «Valusatel tundidel, mil on nii raske leida õigeid sõnu, otsime lohutust nendelt, keda armastame. Meie kaastunne kõigile kannatajatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles