Putin vallandas Sahhalini kuberneri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahhalini oblasti kuberner Aleksandr Horošavin 2012. aastal.
Sahhalini oblasti kuberner Aleksandr Horošavin 2012. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin vallandas Sahhalini oblasti kuberneri Aleksandr Horošavini, tuues põhjenduseks usalduse kaotuse.

Korrakaitsejõudude esindajad pidasid Horošavini kinni märtsi alguses pärast julgeolekuteenistuse (FSB) ja juurdlusorganite ametnike läbi viidud kontrolli oblasti mitmes ministeeriumis ja riigiasutuses.

Ta toimetati uurimise läbiviimiseks Moskvasse.      

Vene juurdluskomitee ametliku esindaja Vladimir Markini kinnitusel algatati Horošavini ja tema kaaslaste suhtes kriminaalasi paragrahvi alusel, mis puudutab altkäemaksu võtmist eriti suures ulatuses.   

Horošavinit süüdistatakse altkäemaksu võtmises 5,6 miljoni dollari ulatuses seoses Južno-Sahhalinski soojuselektrijaama energiabloki ehitusega. Ise pole ta end süüdi tunnistanud.  

Putin nimetas Sahhalini oblasti kuberneri ajutiseks kohusetäitjaks Oleg Kožemjako, kes varem oli Amuuri oblasti kuberner.  

Amuuri oblasti kuberneri ajutiseks kohusetäitjaks nimetas riigipea aga Blagoveštšenski linnapea Aleksandr Kozlovi, kes töötab sel ametipostil uue kuberneri valimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles