Keenia hiina restoran keelas mustanahalistele sisenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran, kuhu pärast kella 17 mustanahalisi ei lasta.
Restoran, kuhu pärast kella 17 mustanahalisi ei lasta. Foto: Khalil Senosi/AP

Üks Keenia pealinnas Nairobis tegutsev hiina restoran keelas pärast kella 17 mustanahalistel sisenemise. Suur osa kohalike pahameelest on sihitud Keenia kasvava hiina kogukonna vastu.

Hiina restorani pressiesindaja Esther Zhao sõnul on tegu ennekõike julgeolekumeetmega. Ta meenutas, kuidas 2013. aastal tungisid sinna relvastatud röövlid, ning kuidas kogu Nairobis hoiatatakse terrorismi eest.

«Me ei lase aafriklasi sisse, sest kunagi ei tea, kes on Al Shabaabist ja kes mitte,» selgitas Zhao väljaandele Nairobi News. «Kellelegi pole ju näkku kirjutatud, et ta on relvastatud pätt.»

Zhao lisas, et söögikoha põhikliendid on hiinlased, ka menüü on vaid hiinakeelne, kes tunnevad end paremini aafriklasteta.

Restoran on keelule viidates sissepääsuta jätnud ka mitmeid kohalikke tähtsaid isikuid, näiteks endise siseministri Joseph ole Lenku ning endise haridusministri ja presidendikandidaadi Joseph ole Kiyiapi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles