Prantsuse uurijad: seni pole õnnetuse kohta «vähimatki selgitust»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Merkel, Prantsuse president Hollande ja Hispaania peaminister Rajoy päästetöötajatega rääkimas.
Saksa liidukantsler Merkel, Prantsuse president Hollande ja Hispaania peaminister Rajoy päästetöötajatega rääkimas. Foto: SCANPIX

Prantsuse uurijad ütlesid kolmapäeval, et neil on õnnestunud hankida odavlennufirma Germanwings allakukkunud lennuki esimesest mustast kastist «kasutuskõlblikke andmeid», tunnistades siiski, et õnnetusele «puudub seni vähimgi selgitus».

Prantsuse lennuõnnetuste uurimisameti (BEA) juht Rémi Jouty ütles, et seni ei ole lennukatastroofi kohta «vähimatki selgitust».

«Meil õnnestus äsja hankida kokpiti helisalvestisest kasutuskõlblikke andmeid,» ütles Jouty kahest lennuki mustast kastist sellele viidates, mis salvestab kokpiti helisid ja vestlusi.

Andmed saadi vaid mõni minut enne pressikonverentsi algust, mistõttu on need läbi analüüsimata, lisas ta.

Ta välistas plahvatuse Barcelonast Düsseldorfi teel olnud Airbus A320 pardal. «Lennuk lendas viimse hetkeni,» sõnas ta.

Jouty väljendas optimismi teise musta kasti leidmise üle, mis salvestab lennu tehnilisi andmeid.

Prantsuse president François Hollande ütles varem, et otsingumeeskonnad leidsid lennuki teise musta kasti ümbrise, ent kast ise on endiselt leidmata.

Lennukatastroofis hukkus 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles