Porošenko: separatismiilmingud tuleb eos lämmatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina peaks separatismiilmingud «embrüonaalses faasis» maha suruma, seda õigustavad arengud riigis, ütles Ukraina president Petro Porošenko kolmapäeval.

«[Separatismiilmingute - BNS] vastu kasutatavad karmid meetodid on läbinisti õigustatud. See päästab inimesed vajadusest maksta kolossaalset hinda, mida nad on sunnitud taas maksma,» ütles riigipea Kiievis julgeolekuteenistuse (SBU) asutamise 23. aastapäeva pidustustel.

President väljendas seisukohta, et separatismiilmingud tuleb «tõkestada embrüonaalses faasis».

SBU-d tuleb reformida vastavalt Euroopa Liidu ja NATO standarditele, ütles Porošenko. SBU peab tema hinnangul muutuma tõhusaks teenistuseks professionaalse personaliga, kes peab olema varustatud kõrge kvaliteediga varustusega ning kelle kasutuses peavad olema kõrgtehnoloogilised rajatised.

Riigipea kutsus suurendama SBU volitusi. «Julgeolekuteenistuse volitusi tuleb suurendada terrorismivastase võitluse alal; riigi suveräänsuse ja põhiseadusliku korra kaitsmisel; kodanikuühiskonna demokraatlike väärtuste kaitse vallas,» sõnas ta.

Ukraina eriteenistused ei tohi enam kunagi osaleda poliitilistes repressioonides ja poliitiliselt motiveeritud juurdlustes, lausus president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles