Galerii: Saksamaal Halternis leinatakse lennuõnnetuses hukkunud õpilasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Ruhris Nordrhein-Westphaleni liidumaal Haltern am Seenis leinatakse sealse Joseph-Königi keskkkooli 16 õpilast ja kahte õpetajat, kes kaotasid 24. märtsi Alpide lennuõnnetuses elu.

Selle kooli 10. klassi õpilased olid olnud Kagu-Hispaanias Kataloonias Barcelona lähedal keeleõppe eesmärkidel ning lendasid Germanwingsi lennuga tagasi kodumaale, edastab Reuters.

Joseph-Königi kooli rektor Ulrich Wessel teatas kolmapäeval kooli tabanud kaotusest meediale öeldes, et see on väga raske tragöödia, mis võttis sõnatuks.

Ta avaldas kaastunnet vanematele, kes kaotasid oma lapsed.

Koolis käivitati kriisiabi üksused, mis aitavad nii kaaslasi kaotanud õpilasi kui vanemaid, kes jäid oma lastest ilma. Kokku aitab šokis inimesi 50 kriisiabispetsialisti.

Kooli treppidest tehti lahkunute memoriaal, kuhu on toodud lilli, küünlaid ja järelhüüdeid. Samuti oli seal kirjutisi, et «eile oli meid palju, täna oleme üksinda».

Haltern am Seeni gümnaasiumi juhi Ulrich Wesseli sõnul lootsid nad, et nende kooli õpilased ja õpetajad on elus, sest õnnetuslennukiga samaaegselt startis Barcelonast veel mitu lennukit Saksamaa suunas.

«Pool tundi pärast lennuõnnetuseteadet oli selge, et meie õpilased olid õnnetuslennukis. Meie pidime teatama selle kurva uudise ka vanematele. See oli minu jaoks väga raske katsumus, öelda vanematele, et nende lapsed on surnud,» nentis koolijuht.

Õpilasi kaotanud kooli külastas Nordrhein-Westphaleni liidumaa haridusminister Sylvia Löhrmann, olles õpilastele, õpetajatele ja vanematele toeks.

«Leina ei saa ära võtta, kuid leinas saab toeks olla,» sõnas minister.

Haltern am Seeni elanikud on suurest kaotusest šokis ning linnas olevad lipud on leina tõttu pooles mastis.

Haltern am Seeni rekojas saab kirjutada kaastundesõnumeid seal olevasse raamatusse. Mitmed söögikohad ja poed on pannud akendele silte, milles leinatakse hukkunud õpilasi ja õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles