Lufthansa: Germanwingsi A320 kaaspiloot oli algaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud täna Seyne-les-Alpes'i õhujõudude baasi juures, lootes saada uut informatsiooni Germanwingsi lennukatastroofi kohta.
Ajakirjanikud täna Seyne-les-Alpes'i õhujõudude baasi juures, lootes saada uut informatsiooni Germanwingsi lennukatastroofi kohta. Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpides üleeile alla kukkunud Germanwingsi reisilennuki Airbus A320 kaaspiloot oli väikeste kogemustega.

Lufthansa pressiesindaja rääkis AFP-le, et mees oli lennufirma teenistuses alates 2013. aasta septembrist. Tema n-ö arvel oli vaid 630 lennutundi. Kaptenil oli taga 10-aastane kogemus ja 6000 lennutundi.

Kaaspiloot oli saanud väljaõppe Bremenis asuvas Lufthansa lennukoolis.   

Saksa tabloidi Bild andmetel olid Prantsuse Alpides alla kukkunud Germanwingsi reisilennuki Airbus A320 mõlemad piloodid sakslased.

Lennuki kogenud kapten oli Patrick S. ja kaaspiloodiks Andreas L., kinnitas Bild.

Andreas L. oli pärit Rheinland-Pfalzi liidumaalt Montabauri linnast, kus ta elas koos vanematega. Lisaks oli tal korter Düsseldorfis.      

USA väljaanne The New York Times kirjutas, et üks Airbus A320 pilootidest lahkus vahetult enne õnnetust kokpitist ning ei pääsenud enam sinna tagasi. Väljaande kinnitusel said nad sellised andmed Prantsuse sõjaväeallikalt, kes osaleb õnnetuse uurimises.

Pärast New Yorgi terrorirünnakuid septembris 2001 otsustati, et kokpiti uks peab olema lennu ajal lukus. Väljapoolt saab selle lahti teatud koodiga, lisaks saab ust avada kokpitist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles