Pakistan: uurime kutset liituda Saudi juhitud koalitsiooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loode-Jeemenis Saadas tulid täna tänavatele huthi mässuliste poolehoidjad. Loosungityel oli kirjas: «Allah on suuurim. Surm Ameerikale. Surm Iisraelile. Juudid olgu neetud. Võit islamile».
Loode-Jeemenis Saadas tulid täna tänavatele huthi mässuliste poolehoidjad. Loosungityel oli kirjas: «Allah on suuurim. Surm Ameerikale. Surm Iisraelile. Juudid olgu neetud. Võit islamile». Foto: SCANPIX

Pakistan asus uurima Islamabadile esitatud kutset liituda Saudi Araabia juhitud koalitsiooniga, mille eesmärgiks on kaitsta Jeemeni presidenti Abedrabbo Mansour Hadit šiiitlike huthi mässuliste vastu, teatasid Pakistani ametnikud neljapäeval.

Ar-Riyadi väed sooritasid Jeemenis õhurünnakuid huthide vastu. Saudi Araabia suursaadik Washingtonis teatas, et Jeemeni valitsuse toetamiseks asuti looma 10 riigist koosnevat koalitsiooni, kuhu võiks kuuluda ka Pakistan.

Saudi Araabial on Pakistaniga tihedad sidemed ning viimase välisministeeriumi pressiesindaja Tasnim Aslami sõnul esitati Islamabadile kutse koalitsiooniga liitumiseks.

«Võin kinnitada, et Saudi Araabia kontakteerus meiega selles küsimuses. Asja uuritakse. See on kõik, mis mul hetkel öelda,» sõnas Aslam.

Saudi meedia varasemate teadete kohaselt on väljendanud operatsioonis osalemise soovi Egiptus, Jordaania, Maroko, Pakistan ja Sudaan.

Egiptus ja Jordaania kinnitasid liitumist Araabia Ühendemiraatidest, Bahreinist, Katarist, Kuveidist ja Saudi Araabiast koosneva koalitsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles