Gruško: Vene sõjaliste õppuste arv püsib samana, NATO aktiivsus tõuseb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško.
Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

Venemaal aset leidvate sõjaväeõppuste arv on viimastel aastatel püsinud muutumatuna, kuid NATO aktiivsus suureneb, ütles Venemaa alaline esindaja alliansi juures Aleksandr Gruško.

«Võrreldes ametlikku teavet Vene relvajõudude tegevusest 2013. ja 2014. aastal ning tänavu, siis võite näha, et õppuste arv on väikeste variatsioonidega tõenäoliselt samal tasemel,» sõnas Gruško Saksa telekanalile Das Erste.

«Tänaseks probleemiks pole Venemaa sõjaline tegevus, vaid NATO intensiivistunud tegevus.»

«Uusi õppusi peetakse üle päeva kooskõlas (NATO) valmisoleku tegevuskavaga (RAP). NATO õppuste arv on üle 200,» lisas esindaja.

«NATO lennukite taktikaliste lendude arv Läänemere ja Barentsi mere kohal ning Venemaaga piirnevatel aladel oli möödunud aastal üle 3000, (ehk 2013. aastast üle kahe korra enam),» lisas Gruško.

«USA Euroopa vägede pidev roteerimine, sõjalised õppused ja kohalolek Lääne- ja Musta mere piirkondades loovad uut sõjalist reaalsust,» lausus esindaja.

«See, mida Venemaa on sõjalises mõttes teinud, on täielikus kooskõlas rahvusvahelise õiguse normide ja (OSCE) Viini dokumendiga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles