AFP: Saudide juhitav koalitsioon andis Sanaas taas õhulööke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthi võitlejad Sanaas.
Huthi võitlejad Sanaas. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia juhitava Araabia riikide koalitsiooni sõjalennukid pommitasid neljapäeva õhtul taas Jeemeni pealinna Sanaad, teatas AFP korrespondent sündmuskohalt.

Vastuseks õhurünnakutele oli kosta õhutõrjetuld. Pealtnägijate sõnul andis koalitsioon õhulööke Sanaa lääneservas asuvale Al-Istiqbali laagrile.

Varem neljapäeval pommitasid Saudi Araabia lennukid Sanaa lennuvälja.

Saudi Araabia alustas ööl vastu neljapäeva sõjalist operatsiooni Sanaad kontrollivate ja lõuna suunas peale tungivate šiiamässuliste huthi rühmituse ja nende liitlaste vastu.

Saudide sõnul on huthide-vastase koalitsiooniga liitunud rohkem kui 10 riiki.

Mässulised ja nende liitlased relvajõududes on pealetungil Adeni sadamalinnale Jeemeni lõunaosas, kus nüüdseks Saudi Araabiasse suundunud president Abedrabbo Mansour Hadi end alates veebruarist varjas, mil ta Sanaast põgenes.

Huthide edasitung on tekitanud Saudi Araabias kartuse, et šiiamässulised hõivavad kogu sunnide ala ja see läheb Iraani kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles