Taani politsei arreteeris kaks ministri ründamist plaaninud isikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kaitseminister Nicolai Wammen (vasakul) ja Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Taani kaitseminister Nicolai Wammen (vasakul) ja Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: SCANPIX

Taani politsei pidas kinni kaks meest kahtlustatuna rünnaku kavandamises kaitseminister Nicolai Wammeni vastu, edastas kohalik meedia neljapäeval.

Somaalia ja Pakistani päritolu isikud peeti kinni kolmapäeval, mil politsei otsis pealinna Kopenhaageni piirkonnas läbi mitu korterit.

Neil esitati esialgsed süüdistused rünnaku kavandamises Wammeni vastu, kirjutas päevaleht Ekstra Bladet.

Tabloidlehe teatel ei esitatud neile süüdistust terrorismis, vaid paragrahvi alusel, mis keelab «valitsuse või ministri ründamise või nende suhtes sunnimeetmete rakendamise».

Politsei lasi mehed neljapäeval vabadusse.

Korrakaitsjad keeldusid kommentaaridest, ent advokaadid Bjørn Elmquist ja Andro Vrlic ütlesid, et neil paluti esindaja ühte kahest kahtlustatavast.

Taani seadused näevad ette kohtu heakskiitu kahtlustatavate kinnipidamisele kauem kui 24 tundi. Elmquist ütles AFP-le, et kinnipidamisistungi mittetaotlemise tõttu näib, et «süüdistused pole ehk kuigi tõsised».

Taani kaitseminister on politsei kaitse all alates 14. ja 15. veebruari sündmustest, mil Omar El-Hussein (22) lasi Kopenhaagenis maha juudist turvamehe ning taani filmirežissööri Finn Nørgaardi.

Taani julgeoleku- ja luureteenistus (PET) alustas mõne nädala eest juurdlust «Nicolai Wammeni ja tema elukoha ümbruses tehtud vaatluste põhjal», kirjutas Ekstra Bladet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles