Kommersant: Nemtsovi mõrvaloos ilmus välja uus tunnistaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Boriss Nemtsovi mõrvapaigal 25. märtsil.
Lilled Boriss Nemtsovi mõrvapaigal 25. märtsil. Foto: SCANPIX

Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi mõrvaloos ilmus välja uus tunnistaja, kelle perekonnanime uurijad ei avalikusta, kirjutab Kommersant viitega uurimisega lähedalt seotud allikale.

Tegemist on ühe firma 27-aastase mänedžeri Jevgeniga, kes kõndis Nemtsovi ja ukrainlanna Anna Duritskaja taga. Tulistamist ta ei kuulnud, kuna kuulas kõrvaklappidest käredat rokkmuusikat ja näppis lisaks ka nutitelefoni.

Kui ta ühel hetkel heitis pilgu kõnniteele, siis märkas ta eespool kõndinud üksiku paari asemel inimeste gruppi, kirjutab Kommersant. Üks mees lebas pikali (see oli Nemtsov), noor naine seisis tema kõrval. Lisaks oli seal veel üks mees (arvatav mõrtsukas), kes sel hetkel hüppas üle piirde, mis eraldas kõnniteed autoteest.     

Tunnistaja nägi põgenikku selja tagant. Tema väitel oli tegemist keskmist kasvu saleda ja tumedate juustega mehega. See aga ei lange kokku mõrvas kahtlustatava Zaur Dadajeviga, kes on suurt kasvu ja sportliku kehaehitusega.  

Jevgeni väitel istus ründaja valget värvi autosse, mis sarnanes Lada Prioraga. Seni on väidetud, et mõrtsukad lahkusid sillalt ZAZ Sensiga.

Kurjategijad lasid Nemtsovi maha ööl vastu 28. veebruari Moskva kesklinnas Bolšõi Moskvoretski sillal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles