Jeemenis on saudide rünnakutes hukkunud 39 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jeemenis on Saudi Araabia juhitud õhurünnakutes šiiamässuliste vastu 24 tunni jooksul hukkunud vähemalt 39 tsiviilisikut, ütles reedel tervishoiuministeeriumi ametiisik.

Kaksteist inimest sai surma, kui rünnak, mille sihtmärgiks oli Sanaast põhjas asuv sõjaväebaas, tabas ümberkaudseid elamupiirkondi, vahendas mässuliste kontrolli all olev ministeerium.

Pealtnägijate sõnul ründasid lennukid Al-Samaa baasi, mida kontrollivad sõjaväeüksused on lojaalsed oma endisele komandörile Ahmed Ali Salehile.

Saleh on kukutatud presidendi Ali Abdullah Salehi poeg, kes väidetavalt teeb koostööd president Abedrabbo Mansour Hadi vastu võitlevate huthi mässajatega.

Reede varahommikul tabasid kolm õhulööki Sanaa lõunaosas asuvat presidendikompleksi, mille mässulised veebruaris hõivasid.

Saudid võtsid oma öiste õhurünnakute ajal sihikule ka Salehile lojaalse armeebrigaadi idaprovintsis Maribis ja suure relvalao.

Saudi suursaadik USA-s Adel al-Jubeir ütles neljapäeval, et huthide-vastane koalitsioon, kuhu kuulub Ar-Riyadi teatel üle 10 riigi, on valmis tegema kõik, mis vaja, et kaitsta Jeemeni sunnist presidendi Hadi valitsust.

Hadi lendas neljapäeval Saudi Araabiasse.

Saudi televisiooni teatel viib riik õhurünnakuid läbi 100 hävitajaga, Araabia Ühendemiraadid panustavad 30, Kuveit 15, Katar 10 ja Bahrein 12 hävituslennukiga.

Saudid on mobiliseerinud Jeemeni piiri ääres üle 150 000 sõjaväelase.

Huthide edasitung Jeemeni lõunaosas on tekitanud Saudi Araabias kartuse, et šiiamässulised hõivavad kogu sunnide ala ja see läheb Iraani kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles