Lennundusamet: Lubitzi tervisekaardil oli märge probleemi kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz jooksmas Hamburgi poolmaratonil 13. septembril 2009.
Andreas Lubitz jooksmas Hamburgi poolmaratonil 13. septembril 2009. Foto: SCANPIX

Germanwingsi reisilennuki Airbus A320 tõenäoliselt sihilikult vastu mäge juhtinud kaaspiloodil Andreas Lubitzil oli meditsiiniline probleem, mille kohta oli märge ka tema tervisekaardil.   

Saksa lennundusameti esindaja Holger Kaspersky ei saa öelda, kas see puudutab mentaalset või füüsilist tervist, kuna informatsioon on salajane, vahendas Wall Street Journal.

«Meil on pilooditunnistus ja tervisekaart. Meil on SIC-dokument,» rääkis ta ja lisas, et SIC tähendab spetsiifilist regulaarset läbivaatlust.

Lubitzi andmeid täiendati viimati juulis 2014. Kaspersky sõnul uuendatakse tervisekaarti kord aastas.

Kasperski ei saa kinnitada tabloidis Bild ilmunud teavet, justkui oleks terviseandmetes viide tõsistele psühholoogilistele probleemidele.

The Times kirjutas, et Lubitzil oli isiklikus elus kriis, mis puudutas lähisuhet. Tal oli olnud psüühikaga probleeme ka varem ning tema tööandja Lufthansa oli neist teadlik.

«Lubitzit peeti 2008. aastal toimunud õpingute ajal piloodiks kõlbmatuks, kuna ta oli olnud saanud 1,5 aastat vaimsete probleemide tõttu ravi. Probleemide põhjuseks oli masendus,» rääkis allikas The Timesile.    

Lubitz naasis Lufthansa lennukooli, läbis mitmeid kursusi ja sai lenduripaberid kätte 2013. aastal.

Teisipäeval Prantsuse Alpides alla kukkunud Airbus A320 pardal oli kokku 150 inimest. Marseille’i prokurör Brice Robin ütles eilsel pressikonverentsil, et musta kasti salvestuse järgi jääb mulje, et Lubitz tahtis lennukit sihilikult hävitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles