Leedu alustab ajateenistusse värbamist 11. mail

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid iseseisvuspäeval.
Leedu sõdurid iseseisvuspäeval. Foto: SCANPIX

Leedu kaitseminister Juozas Olekas on allkirjastanud korralduse alustada ajateenistusse värbamist selle aasta 11. mail.

Sel päeval koostatakse ühiskonna esindajate järelevalve all selle aasta kutsealuste nimekirjad ja saadetakse välja kutsed ajateenistuse läbimiseks. Ühtekokku on sel aastal kavas teenistusse võtta 3000 noormeest, kellest osa oodatakse tulevat vabatahtlikult.

«Kuigi ametlikult algab teenistusse võtmine alles mais, kutsun ma 18-38 aasta vanuseid noormehi ja naisi, kes soovivad vabatahtlikult täita oma kohust kodumaa ees, juba praegu end registreerima lähimas ajateenistust korraldava ameti osakonnas. Vabatahtlikud saavad oma teenistuskohta valida,» lisas Olekas.

Sõjaväekutsete saatmist alustatakse mai keskel pärast kutsealuste nimekirja koostamist. Kutse saamisel peavad kutsealused ilmuma piirkondlikku kaitseressursside ametisse, kust nad saadetakse arstlikku kontrolli.

Ajateenistuse kaotas Leedu Olekase eelmisel ametiajal. Pärast toonast vasakvalitsust võimule tulnud konservatiivne Isamaaliit uuris küll võimalust ajateenistus kohe uuesti taastada, kuid toona see võimalikuks ei osutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles