Saudi sõjalaevad evakueerisid Adenist mitukümmend diplomaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haavatute vedamine Adenis.
Haavatute vedamine Adenis. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia sõjalaevad evakueerisid Jeemeni lõunaosa sadamalinnast Adenist mitukümmend välisriikide diplomaati, teatas nende riigitelevisioon täna.

«Saudi merevägi viis läbi operatsiooni Tornaado kümnete diplomaatide, seal hulgas saudide evakueerimiseks Adenist,» ütles televisioon. «Nad jõudsid kahe Saudi sõjalaevaga Jeddah’sse.»

Adenis peeti reedel ägedaid lahinguid Jeemeni presidendi Abedrabbo Mansour Hadi poolehoidjate ja šiiamässuliste huthide vahel, kes on hõivanud riigi pealinna Sanaa.

Mässuliste rünnakute eest esmalt Adenist Ar-Riyadi põgenenud Hadi jõudis reedel Egiptusesse, kus leiab aset Araabia Liiga tippkohtumine muu hulgas Jeemeni olukorra arutamiseks.

Saudi Araabia on moodustanud koalitsiooni, mille eesotsas teeb ta neljapäevast alates mässuliste sihtmärkidele õhurünnakuid.

Adenis on olukord muutunud eriti pinevaks ja mitmes linnaosas käivad lahingud mässuliste vägede ja nende vastu koondunud omakaitsejõudude vahel. Eile sai Adeni rahvusvahelise lennuvälja ümbruses tulevahetustes surma vähemalt kaheksa inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles