Islamistkosilasest unistanud tüdrukud sattusid hoopis vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austrias saadeti trellide taha kolm teismelist tüdrukut, kes plaanisid suunduda sealt Süüriasse nn Islamiriigi džihaadipruudiks.

Grazis elanud kolmik, kel vanust vastavalt 15, 16 ja 19 aastat, olid kõik pärit Tšetšeeniast.

Kronen Zeitungi kohaselt suhtlesid tüdrukud Salzburgist pärit 16- ja 17-aastase bosnia päritolu tüdrukutega, kes üritasid Süüriasse reisida Rumeenia kaudu ja kelle teekonna politsei samuti enne džihadistide pruudiks jõudmist lõpetas.

Seekordne kolmik oli telefonitsi suhelnud nii Salzburgi bosnialannade kui ka Süüria meestega. Kõik kolm olid plaaniks võtnud abielluda nn Islamiriigi võitlejatega ja 16-aastane neist oli Skype’i vahendusel koguni «abielutseremoonias» osalenud.

Nad plaanisid teekonda alustada 24. aprillil Viinist ja olid ära ostnud ka juba pileti. Kinni peetakse neid vähemalt 7. aprillini, samuti ootab neid ilmselt süüdistus terroriorganisatsiooni tegevuses osalemises.

Kolmest tüdrukust kaks olid üldhariduskooli õpilased ja üks õppis juuksuriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles