Türgi näitlejatari ähvardab vangistus Erdoğani «solvamise» eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conca Vuslateri
Conca Vuslateri Foto: Youtube

Ankara prokuratuur soovib, et näitlejatar Gonca Vuslateri saadetaks president Recep Tayyip Erdoğani solvamise eest kaheks aastaks vangi. Nii teatrilavadelt kui televisioonist tuntud naine on üks rohkem kui 220 inimesest, kellele on alates mullu augustist, kui Erdoğan asus peaministri kohalt presidendi toolile, riigipea solvamise süüdistus esitatud.

Vuslanile tõi süüdistuse Twitteri-postitus. Näitlejatar ise eitab süüd. Tema advokaadi sõnul on klient koomik, kes vaid jagas Erdoğani kujutavat karikatuuri.

Üleeile määrati 7600 liiri (2685 euro) suurune trahv 28-aastasele Fatih Koçkesenile, kes sülitas Erdoğani auto pihta. Ka toda meest ähvardas kuni kaheaastane vangistus. Koçkeseni sõnul sülitas ta mullu 11. juulil Istanbuli Eyüp Sultani mošee ette pargitud auto pihta seetõttu, et tema meelest vastutas toona veel peaministri ametit pidanud Erdoğan 301 inimese surmaga lõppenud Soma kaevandustragöödia eest.

Kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus ähvardab ka Türgi päevalehe Millet kolumnisti Ergun Babahani. Teda aga presidendi poja Bilal Erdoğani solvamise eest seoses sellega, et kirjutas viimast hõlmava pistiseskandaali aastapäeva puhul arvamusloo pealkirjaga «Protestime koos: me võtame vargad vastutusele».

Bilal Erdoğan oli peamine kahtlusalune Türgi Noorte- ja Haridusfondi pistiseuurimises ja veel teisteski korruptsioonijuhtumites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles