Egiptuse president kutsus looma araabia ühisväge

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid.
Egiptuse sõdurid. Foto: SCANPIX

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi ärgitas laupäeval araabia riikide liidreid toetama ühise sõjalise jõu loomise ettepanekut, sest piirkond seisab silmitsi seninägematu ohuga.

«Araabia identiteeti ähvardab seninägematu oht, mis laienedes lõhub (araabia) rahva,» ütles Sisi Egiptuse kuurortlinnas Sharm el-Sheikhis araabia tippkohtumisel.

Sisi lisas, et Saudi Araabia juhitava kümneliikmelise koalitsiooni sõjaline sekkumine Jeemeni konflikti oli vältimatu seal tegutseva võõrriigi tõttu. Viimasega peab ta silmas šiiitlikku Iraani, mis piirkonna enamikust erinevalt ei ole araabia riik.

Saudide juhitava koalitsiooni rünnakud on suunatud Jeemenis pealetungile asunud šiiamässuliste huthide vastu, keda Iraan väidetavalt toetab. Pealinna Sanaa vallutanud ja nüüd Lõuna-Jeemeni suurimat linna Adenit ründavad huthid eitavad Teheranilt relvade saamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles