Norras pidanuks Lubitzi arst lennufirmat patsiendi seisundist teavitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas Norra odavlennufirma Norwegian järjekorras.
Rahvas Norra odavlennufirma Norwegian järjekorras. Foto: SCANPIX

Kui Germanwingsi lennukiga sihilikult Alpidesse sõitnud Saksa piloot Andreas Lubitz töötanuks Norras, pidanuks tema arst lennufirmat mehe puudulikust tervisest teavitama, rääkis Norra tsiviillennundusameti arst Lars Tjensvoll Norra rahvusringhäälingule NRK.

«Norras oleks see põhjustanud lennundusametnike teavitamise kohustuse,» rääkis Tjensvoll. «Isegi mina olen saatnud lennundusametile teateid pilootidest, kes ei sobi lendama.»

Saksa prokuröride andmeil oli arst andnud Lubitzile töölt vabastuse. Too aga rebis tervisetõendi puruks ja saabus tohtri hinnangust hoolimata lendama. Germanwingsi arst oma patsiendi seisundist teavitanud polnud. Saksamaal, nagu paljudes teisteski riikides, on arstide konfidentsiaalsusnõue seatud ettepoole ohutusstandarditest.

«See, et meil Norras selline seadus on, on väga unikaalne ja hea,» rääkis Tjensvoll. «Ma olen rääkinud teiste riikide kolleegidega, kes meid selle seaduse pärast kadestavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles