Araabia sõjalennukid pommitasid kolmandat ööd Jeemeni mässulisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss huthidele toetust avaldanud meeleavalduselt Sanaas.
Poiss huthidele toetust avaldanud meeleavalduselt Sanaas. Foto: SCANPIX

Araabia riikide sõjalennukid pommitasid kolmandat ööd Jeemeni šiiamässuliste sihtmärke, samal ajal kui riigist põgenenud president Abedrabbo Mansour Hadi kohtub laupäeval Egitpuses liitlastega, kes arutavad tema toetamist ühise sõjalise jõuga.

Vaene ja killustunud hõimuühiskonnaga Araabia poolsaare riik on USA tähtis liitlane võitluses Al-Qaedaga. Kuid Jeemen on muutunud sõjatandriks, kus Lähis-Ida riigid seni otseselt lahingutesse astumata omavahel võimuvõitlust peavad.

Saudi Araabia ja tema Pärsia lahe kuningriikidest koosnev koalitsioon püüab takistada Iraani mõjusfääri kuuluvate huthi mässajate võimupööret oma vahetus läheduses. Viimastel kuudel on huthid jõudsalt peale tunginud, nende käes on Jeemeni pealinn Sanaa ja nad ähvardavad vallutada ka riigi lõunaosa suurima linna Adeni.

Sanaa elanikud said ööl vastu tänast tunda taas ägedaid õhurünnakuid.

«Terve öö pommitati ja aknad klirisesid,» rääkis rahvusvahelise abiorganisatsiooni koosseisus Sanaas töötav välismaalane. «Inimesed tahavad lahkuda, aga Jeemenist väljuvaid lende ei ole.»

AFP fotograadi sõnul olid viimase öö rünnakud senistest kõige ägedamad. Pommitamine kestis koidikuni.

Õhurünnakute sihtmärgiks on peamiselt relvahoidlad ja teised Sanaa ümbruse sõjaväerajatised, mis on läinud huthide kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles