Šoigu: meediast on saanud relvajõudude komponent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu
Vene kaitseminister Sergei Šoigu Foto: SCANPIX

Vene kaitseminister Sergei Šoigu kirjeldas meedias levivat informatsiooni kui relva, millest on kujunenud sõjaväe järjekordne komponent.

«On saabunud päev, mil me kõik peame tunnistama, et ühest sõnast, kaamerast, fotost, internetist ja informatsioonist üleüldiselt sai järjekordne relvatüüp, järjekordne relvajõudude komponent,» sõnas Šoigu kaitseministeeriumi korraldatud ajakirjandusvõistluse MEDIA-ACE autasustamistseremoonial.

«Seda relva saab kasutada heal ja halval viisil. Tegemist on relvaga, mis oli erinevate aastate jooksul seotud mitmesuguste sündmustega, nii meie kaotustes kui ka võitudes.»

«Sooviksin teile meenutada, et nüüd on aeg, mil meedia ühendab endas paljut. Ühelt poolt on see tõepoolest relv. Teisalt võib see tekitada tõsiseid vigastusi.»

«Tänapäeval võib see halbades kätes tegutseda samaaegselt uurija, prokuröri, kohtuniku ja timukana. Ma ei sooviks näha meid tasapisi muutumas nendeks, kes kasutavad seda relva kõige negatiivsemal viisil,» sõnas minister.

Vene meediale pühendatud pressifestival MEDIA-ACE-2015 on kaitseministeeriumi uus projekt, millega innustatakse meediakanaleid, ajakirjanikke, sõjalisi eksperte, pressiliikmeid, veebiajakirjanikke ja blogijaid panustama Vene relvajõudude positiivsesse kuvandisse.

Võistlus koosnes 14 kategooriast ning toimus esmalt piirkondlikult ja seejärel üleriigiliselt. Osalemiseks pidid autorid või meeskonnad avaldama oma artikli 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles