ELi välisministrid kogunevad Avignonis

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avignoni saabunud Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner (vasakul), Avignoni linnapea Marie-Jose Roig (keskel) ja Euroopa Komisjoni välissuhete volinik Benita Ferrero-Waldner (paremal).
Avignoni saabunud Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner (vasakul), Avignoni linnapea Marie-Jose Roig (keskel) ja Euroopa Komisjoni välissuhete volinik Benita Ferrero-Waldner (paremal). Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu liikmesriikide välisministrid kohtuvad täna Prantsusmaa linnas Avignonis, et arutada nädalavahetusel Gruusia konfliktiga seonduvat ja euroliidu suhteid Venemaaga.


Välisministrite kohtumise üheks eesmärgiks on ka vaadata üle Euroopa Liidu ja Venemaa suhted, kuna viimane pole siiani oma vägesid Gruusiast välja viinud, vahendas AFP.

«Ühtsus ei ole küsimus,» kinnitas Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner niinimetatud Gümnichi välisministrite kohtumise eel.

Tema andmetel jätkatakse kõnelustel ettevalmistuste tegemist esmaspäeval Moskvas toimuvaks kohtumiseks Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy, Venemaa riigipea Dmitri Medvedevi ja Euroopa Liidu välispoliitika juhi Javier Solana vahel.

«Me ei tee siin otsuseid, me otsime konsensust,» ütles üks anonüümseks jääda soovinud Euroopa diplomaat.

Siiski on osad euroliidu liikmesriigid pidanud võimalikuks, et Gruusia sündmuste valguses on võimalik Euroopa Liidu ja Venemaa uue raamlepingu külmutamine seni, kuni Venemaa ei vii oma vägesid konfliktieelsetele positsioonidele, nagu näeb ette relvarahuleping. Samuti on spekuleeritud Venemaaga viisarežiimi lihtsustamise küsimuse peatamise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles