Ban Ki-moon õnnitles nigeerlasi «suuresti rahumeelselt» sujunud valimiste eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised Nigeerias
Valimised Nigeerias Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon õnnitles pühapäeval nigeerlasi «valdavalt rahumeelsete ja korrapäraselt» kulgenud valimiste läbiviimise eest vaatamata äärmusrühmituse Boko Haram rünnakutele.

Ban mõistis hukka presidendi- ja parlamendivalimiste «häirimisele suunatud Boko Harami ja teiste rünnakud», lisades, et nigeerlased on ilmutanud «õigustamatu vägivallaga silmitsi seistes» valima minnes julgust.

ÜRO peasekretär kutsus kõiki osapooli loobuma vägivallast valimiste ja valimistulemuste selgumise ajal.

«Valimisprotsessi edukas lõpuleviimine märgib olulist sammu demokraatia ja õigusriikluse edasisel kinnistamisel Nigeerias,» seisis Bani avalduses.

Nigeeria võimud otsustasid laupäeval ilmnenud tehniliste probleemide tõttu üldvalimisi pühapäevani pikendada.

Pühapäeval avati taas 150 000 valimisjaoskonda 300 000-st, et inimesed, kes laupäeval tehniliste probleemide tõttu presidendi- ja parlamendivalimistel osaleda ei saanud, võiksid seda teha.

Boko Haram ründas laupäeval riigi kirdeosas Gombe osariigis kolme valimisjaoskonda ning veel kaht piirkonda, tappes seitse inimest.

Pühapäeval teatati Nigeeria vägede ja Boko Harami lahingust riigi kirdeosas Bauchi linna lähistel.

Laupäeval alanud valimised pidanuks toimuma juba 14. veebruaril, kuid lükati äärmusrühmituse Boko Harami vägivallalaine tõttu edasi. Boko Harami liider Abubakar Shekau lubas ka seekordsed valimised nurjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles