Prantsuse väikelennuki piloot: Germanwingsi õnnetuslennuk lendas minu taga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Alpid, kus Germanwingsi lennuõnnetus aset leidis
Prantsuse Alpid, kus Germanwingsi lennuõnnetus aset leidis Foto: SCANPIX

Kogenud prantslasest piloot Gérard Monchablon oli 24. märtsil oma väikelennukiga Alpide kohal lendamas ning nautis suurepärast vaatepilti.

63-aastane Monchablon oli olnud üle 40 aasta lennufirma Air France piloot, kuid nüüd on pensionil, kirjutab Bild.

Lennu ajal kontakteerus temaga Marseille lennujuhtimiskeskus: «Meil on probleem. Üks lennuk kadus radarilt. Kus sa oled, kas oled midagi märganud?»

Monchablon lendas siis oletatavas õnnetuspaigas, kuid kolme kilomeetri kõrgusel olles ei märganud ta mägedes midagi. Ta teatas lennujuhtimiskeskusele, et talle ühtegi lennukivrakki silma ei jäänud.

Alles pärast maandumist sai ta Germanwingsi Airbus A320ga juhtunust ja 150 inimese surmast teada.

«Hiljem mõistsin, et see lennuk oli enne vastu mäge sõitu mulle üsna lähedal. Võimalik, et mina lendasin ees ja see tuli kohe minu taga. Tagantjärele on see üsna šokeeriv,» nentis kogenud piloot.

Saksa prokuratuuri teatel näitas musta kasti salvestis, et Airbus A320 kaaspiloot Andreas Lubitz sõitis teadlikult ja tahtlikult Prantsuse Alpides vastu mäge.

Ta tegi nii-öelda enesetapusõidu siis, kui lennuki kapten läks WCsse ning ta jäi kokpitti üksinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles