Mogherini jätab ära visiidi Kiievisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini ja Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif 29. märtsil Lausanne'is.
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini ja Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif 29. märtsil Lausanne'is. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini jätab ära 30. märtsiks kavandatud visiidi Kiievisse, nagu seda oli varem teinud ka Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, teatas Ukraina presidendi kantselei.

Juncker ütles 27. märtsil telefonivestluses president Petro Porošenkoga, et loobub visiidist terviseprobleemide tõttu. Tema pressiesindaja Margaritis Schinis kirjutas Twitteris, et Junckeri neerukivitõbi vajab ambulatoorset ravi.

Schinase sõnul võib Juncker Ukraina liidritega kokku saada 27. aprillil peetaval Euroopa Liidu ja Ukraina tippkohtumisel.

Varem teatati, et nii Juncker kui Mogherini plaanisid külastada Kiievit 30. märtsil.

Mogherini liitus nädalavahetusel Šveitsis Lausanne'is peetavate läbirääkimistega Iraani vastuolulise tuumaprogrammi üle. Tähtaeg kõikehõlmava leppe saavutamiseks kukub 31. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles