Ka Jaapani peaminister ei sõida 9. mail Moskvasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Japanese Prime Minister Shinzo Abe waves as he leaves for Singapore from the Tokyo International Airport on March 29, 2015.  Abe will attend the state funeral of Singapore's founding leader Lee Kuan Yew.   AFP PHOTO / JIJI PRESS    JAPAN OUT
Japanese Prime Minister Shinzo Abe waves as he leaves for Singapore from the Tokyo International Airport on March 29, 2015. Abe will attend the state funeral of Singapore's founding leader Lee Kuan Yew. AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT Foto: JIJI PRESS/AFP

Jaapani peaminister Shinzo Abe ei sõida 9. mail Moskvasse, kirjutab kohalik meedia viitega valitsusallikatele.

Ajalehe Sankei andmetel edastatakse ametlik äraütlemine Moskvasse aprilli jooksul.

Peaminister otsustas Moskvasse sõidust loobuda, kuna taolise otsuse langetasid ka näiteks Ühendriikide, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrid. Lisaks sellele võttis peaminister arvesse Teise maailmasõja järgse rahulepingu puudumist Jaapani ja Venemaa vahel ning Põhjaterritooriumi (Lõuna-Kuriilide) ümber toimuvat.   

Venemaa kutsus 9. maiks Moskvasse, kus tähistatakse suurejooneliselt 70 aasta möödumist Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõppemisest, 68 riigipead ja valitsusjuhti ning Euroopa Liidu liidrit.

16. märtsi seisuga oli oma osalemisest teatanud 26 riigi liidrid, vahendas ITAR-TASS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles