Peskov: Kreml pole seotud Nemtsovi memoriaali likvideerimisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp, lilled ja sildid «Pole sõnu», «Propaganda tapab», «Nemtsovi sild» ja «Boriss» Nemstovi mõrvapaigas pärast memoriaali likvideerimist 28. märtsil.
Vene lipp, lilled ja sildid «Pole sõnu», «Propaganda tapab», «Nemtsovi sild» ja «Boriss» Nemstovi mõrvapaigas pärast memoriaali likvideerimist 28. märtsil. Foto: SCANPIX

Vene presidendi pressinõunik Dmitri Peskov kinnitas, et Kremlil pole Bolšoi Moskvoretski sillal asunud Boriss Nemtsovi memoriaali likvideerimisega mingit seost.

Vene sotsiaalmeedias liikuvate kuulduste järgi likvideeriti mõrvapaigas asunud memoriaal laupäeval presidendi administratsioonist saabunud korralduse järgi, vahendas Interfax.       

«Mina ei tea, kust blogijad teavad presidendi administratsiooni korraldustest, kuid võin kinnitada, et Moskva linna kommunaalküsimustega seal ei tegeleta,» ütles ta.   

«Kui Moskva linna või rajooni juhid olid otsustanud seal mingi koristustöö läbi viia, siis antud juhul mina mingeid järeldusi ei teeks ega seda teemat üle ei politiseeriks,» märkis Peskov.     

Ööl vastu laupäeva korjasid tundmatud isikud Nemtsovi mõrvapaigast kokku kõik lilled, küünlad ja fotod. Pärast seda taastasid mõrvatud opositsionääri poolehoidjad memoriaali mõne tunni jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles