Hollandi uurijad otsivad MH17 allatulistamise pealtnägijaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi eksperdid möödunud nädalal MH17 hukupaigal töötamas.
Hollandi eksperdid möödunud nädalal MH17 hukupaigal töötamas. Foto: SCANPIX

Mullusuvise Ida-Ukraina lennukatastroofi hollandlastest uurijad otsivad tunnistajaid, kes nägid lennuki allakukkumise ajal piirkonnas maa-õhk-tüüpi raketisüsteemi BUK transportimist või tulistamist.

«Uurijad tegelevad kõigi stsenaariumidega. Ühe stsenaariumi kohaselt tulistati lennuk alla 17. juulil kell 16.20 kohaliku aja järgi,» teatas Hollandi prokuratuur avalduses. «Sellest stsenaariumist lähtudes otsivad uurijad tunnistajaid, kes oskaksid rääkida midagi BUK-raketi transportimise, meeskonna või tulistamise kohta piirkonnas enne ja pärast õnnetust.»

Lennufirma Malaysia Airlines reisilennuk kukkus alla mullu 17. juulil Ida-Ukrainas, hukkusid kõik 298 pardalolnut, valdavalt hollandlased. Katastroofi asjaolude väljaselgitamist ja hukkunute tuvastamist juhib Holland.

Kiievi ja lääne väitel tulistasid lennuki Venemaalt saadud BUK-raketisüsteemiga alla Ida-Ukraina venemeelsed separatistid.

Hollandi prokuratuur rõhutas avalduses, et tunnistajate otsimine ei tähenda, et huku põhjuste kohta oleks kindlaid tõendeid. «Praegu on veel vara katastroofi kohta järeldusi teha,» teatas prokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles