Donetski separatistide juht allkirjastas desarmeerimismääruse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko. Foto: SCANPIX

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko allkirjastas määruse relvade loovutamise kohta, teatasid rahvavabariigi valitsus ja seadusandlik kogu esmaspäeval, 30. märtsil oma võrgulehel.

«Korra ja seaduslikkuse tagamiseks Donetski rahvavabariigis kohustab vabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko kõiki elanikke, kes ei teeni Donetski korrakaitsejõududes, loovutama 4. aprilliks oma relvad ja laskemoona,» teatas võrguleht.

Määruse kohaselt tehti nõuet eiravate isikute kinnipidamine, relvitustamine ja isoleerimine ülesandeks rahvavabariigi siseministeeriumile.

«Isikud, kes ei loovuta määratud tähtajaks relvi, kuulutatakse kuritegelike relvarühmituste liikmeteks, nad relvitustatakse erioperatsioonide käigus ja võetakse vastutusele,» märgitakse avalduses.

Donetski rahvavabariigi elanikke kutsutakse osutama võimudele aktiivset kaasabi ja teavitama komandanditunni määruse rikkumistest, lisatakse määruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles