Sulev Kannike: Ukraina sisepoliitika keeb

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased Debaltseve lähistel raskerelvastust tagasi tõmbamas.
Ukraina sõjaväelased Debaltseve lähistel raskerelvastust tagasi tõmbamas. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas ei käi enam iga päev lahingud raskerelvadest, kuid seda suuremad on pinged viieparteilises koalitsioonis.

Nii Ukraina armee kui separatistid on viinud rindejoonelt ära oma raskerelvi, kuid nende liikumistrajektoor ja uus paiknemine on täpsemalt ametlikult teadmata, mõlemad osapooled süüdistavad teineteist relvarahu rikkumises, aeg-ajalt kasutakse ka raskerelvi, kuid enamjaolt on tegu väiksemate tulirelvadega ründamistega, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

«OSCE ei ole ametlikult kinnitanud, et raskerelvade äraviimine on ametlikult lõpetatud, aga kinnitab samuti, et see toimub, selline poolvaherahu on,» rääkis Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike, kelle hinnangul lähiajal suuri operatsioone ei toimu, sest vägesid pole piisavalt palju koondatud.

«Ühe-linna operatsioonid on alati võimalikud - mehed ja relvad on kohal ning laskemoona veetakse mõlemal poolel juurde, Mariupol on väga hästi kindlustatud linn, sõjaspetsialistid kinnitavad, et seda taktikalise operatsiooniga ära ei võta, vaid selleks on vaja suurt operatsiooni,» lisas Kannike.

Kremlil pole vaja suurt survet avaldada, sest kui lahingud käiksid täie hooga, siis on rahvas poliitikute taga, praeguse vaiksema perioodi ajal on poliitikutel tekkinud üha rohkem sisepingeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles