Mihkelson: Kiiev on reformide elluviimisel liiga aeglane

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parlamendihoone.
Ukraina parlamendihoone. Foto: Sergii Kharchenko/Sergii Kharchenko/Sipa USA

Riigikogu liikme Marko Mihkelsoni sõnul on Ukraina võimud vajalike majandusreformide elluviimisel liiga aeglased.

Marko Mihkelson tõdes ETV saates «Välisilm», et lähematel päevadel suurt sõjategevust Ukrainas näha pole, kuid selge on see, et nii separatistide kui Venemaa enda eesmärgid Ukraina suunal pole saavutatud, Venemaa eesmärk on tema sõnul Ukraina üle kontrolli saavutamine, vahendas ERR Uudised.

Mihkelsoni sõnul on praegu peamine surve Ukrainale informatsiooniline ja majanduslik, kuid nn Donetski ja Luganski rahvavabariikide esindajad on korduvalt rõhutanud, et tahavad kogu Ukrainat oma kontrolli alla, Ukraina enda poliitikute populaarsus on aga palju kukkunud ning tekkinud on hõõrumised ja tülid.

Mihkelson ütles, et olukord Ukrainas on väga keeruline, tema hinnangul majanduslik olukord Ukraina jaoks paranemas pole, vaid pigem halveneb, samas tuleb Mihkelsoni sõnul survestada Ukrainat reforme ellu viima.

«Nad on äärmiselt aeglased, me näeme, et presidendi ega valitsuse tasand pole ellu viinud ega seadusteks vorminud neid ettepanekuid ja mõtteid, mis neil endilgi on olnud, väikeste sammudega liigutakse edasi, mõneti on see arusaadav, aga samas on aeg revolutsiooniline - Ukrainal pole väga plju aega, surve on poliitilisele ladvikule väga suur ja aega napib,» selgitas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles