Solar Impulse maandus edukalt Hiinas Chongqingis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikeselennuk Solar Impulse 2 maandus 20 tundi pärast Birmast Mandalayst õhku tõusmist esmaspäeval Hiinas Chongqingis.

Lennuk maandus Chongqingi lennujaamas kohaliku aja järgi kell 1.35 hommikul (20.35 Eesti aja järgi).

Õhusõiduk pidi jaamas tegema lühikese peatuse ja asuma teele Hiina linna Nanjingi, kuid ilmastikuolude ja turvakaalutluste tõttu lükati õhkutõus edasi. Meeskonna sõnul kestab viivitus mõned päevad.

Lennu ajal mägipiirkondi ületades langes temperatuur kokpitis -20 kraadini Celsiuse järgi. Kõrgemate mäetippude ületamisel pidi piloot Bertrand Piccard kandma ka hapnikumaski.

«Oleme väsinud, ent väga, väga rõõmsad Chongqingis olemise üle,» ütles missiooni insener Michael Anger projekti veebilehel.

Tegemist on päikeseenergial töötava lennuki esmakordse katsega lennata ümber maailma.

Õhusõiduk, mida tuntakse nime all Si2, kaalub umbes 2,3 tonni ning selle tiivaulatus on suurte reisilennukite omast pisut laiem.

Lennuki missioon kestab üle viie kuu ja lennupäevi koguneb umbes 25. Õhusõiduk ise on ühekohaline ning piloote vahetatakse peatustes. Pilootideks on Šveitsi päritolu Andre Borschbergi ja tema kaasmaalane Bertrand Piccard. Lennuk läbib vahemaa kiirusega 50-100 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles