Saksa prokuratuur: kuidas meedia sai musta kasti salvestistel olevast teada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must kast
Must kast Foto: SCANPIX

Saksa meedia paljastas Germanwingsi õnnetuslennuki musta kasti salvestistel oleva ning see lubab oletada, et õnnetuslennuki kaaspiloot Andreas Lubitz sundis kapteni Patrick Sonderheimeri kokpitist lahkuma.

Saksamaa prokuröride sõnul tappis Lubitz teadlikult ja tahtlikult nii enda kui veel 149 inimest, edastab mtv.fi.

Prokurörid on šokeeritud, et õnnetuslennuki kokpiti ja lennujuhtimiskeskuse vaheline suhtlus ning enne katastroofi kokpitis juhtunu levis meediasse.

Tavaliselt avalikustatakse musta kasti salvestised koos õnnetuse uurimise lõppraportiga.

Maailma mitmed meediaväljaanded on juba mõnda aega tsiteerinud Saksa väljaannet Bildi, mis on kõige enam avaldanud uudiseid Alpides toimunud õnnetusest ja piloot Andreas Lubitzist.

Bild oli esimene, mis teatas Lubitzi võimalikest vaimste tervise probleemidest ning mehe tööandja Germanwings kui emafirma Lufthansa sai sellest teada alles meediast.

Prantsusmaa lennuõnnetuse uurijate sõnul muudab musta kasti salvestise lekkimine Bildile nende töö raskemaks.

Õnnetust uuriva komisjoni esindaja Martine Del Bono sõnul ei ole uurijad meediale salvestiste sisu paljastanud, vaid Bild võis saada info häkkimise ja salaja pealtkuulamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles