Niinistö Poola-visiit keskendub majandusele ja Ukraina sõjale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome president Sauli Niinistö alustas koos abikaasa Jenni Haukioga kahepäevast riigivisiiti Poolas, kus erinevatel kohtumistel keskendutakse majandusele ja Ukraina sõjaga seotud teemadele.

Täna viibib Niinistö terve päeva Varssavis ja kohtub teiste hulgas ka Poola presidendi Bronislaw Komorowskiga, et arutada julgeolekupoliitikaga seotud küsimusi, vahendas YLE.

Homme sõidab Niinistö Gdanskisse. Soome presidenti saadab ärimeestest ja ettevõtjatest koosnev delegatsioon.

Poola on Soomele oluline kaubanduspartner, mullu suurenes kahe riigi vahel nii eksport kui import. Poolas tegutseb mitu Soome firmat, mis annavad tööd 30 000 inimesele.

Poola majanduskasv on oluline ka seetõttu, et tänavune aasta on valimiste aasta – mais toimuvad presidendi- ja oktoobris parlamendivalimised.

Samas on aasta alanud sisepoliitilises mõttes rahutult, kuna kaevandustööstus töötab kahjumiga ning riik tahab sulgeda kõige kehvemad kaevandused. Kaevurid on streikinud ja avaldanud uuenduste vastu protesti.

Lisaks on avaldanud meelt põllumehed, korraldades pealinnas n-ö traktorimarsi. Maaharijad on raskustes ja kaotanud turgu, kuna Euroopa Liidus kehtiva väljaveokeelu tõttu ei saa nad müüa oma toodangut Venemaale. Põllumehed nõuavad riigilt toetusi, et maksta tagasi oma laene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles