Bild: Lufthansa maksab ohvrite peredele 275 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa ja Germanwingsi logoga lennukid.
Lufthansa ja Germanwingsi logoga lennukid. Foto: SCANPIX

Saksa tabloidi Bild andmetel maksab Lufthansa oma tütarfirma Germanwingsi lennukiga juhtunud katastroofi ohvrite peredele kokku 275 miljonit eurot.  

Väljaanne kirjutab, et summa on peaaegu kaks korda suurem kui tavaliselt taolisel puhul makstakse.

Bildi väitel püüab Lufthansa sel moel vältida üksikuid hagisid, mille tõttu tuleks minna kohtusse ja tõestada, et lennufirma ei saanud katastroofi ära hoida.

Handelsblatt kirjutas viitega kindlustusringkondadele, et summa suuruse otsustas Allianzi juhitav kindlustuskonsortsium ära eelmisel nädalal.

Germanwingsi esindajad kinnitasid ka Vene uudisteportaalile RIA Novosti, et Lufthansa Grupi kindlustuskonsortsium eraldas 300 miljonit dollarit (275 miljonit eurot) hukkunute peredele mõeldud kompensatsiooniks.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud Airbus A320 kukkus 24. märtsil alla Prantsuse Alpides. Lennuki pardal oli 150 inimest, kes kõik hukkusid. Prokuratuuri andmetel oli tegemist tahtliku õnnetusega, mille korraldas kaaspiloot Andreas Lubitz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles